Liellopa gaļas piemērotību dažādu ēdienu pagatavošanai un to, cik mīksta tā būs, nosaka gaļas gabala veids - proti, no kuras liemeņa daļas tā ir izcirsta. Dažādu liemeņa daļu gabali prasa arī atšķirīgu kulināro apstrādi.Lai iegūtu mīkstu cūkgaļu, kulinārās apstrādes veidam nav tik lielas nozīmes.
Gaļas gabali, kas ir izcirsti no liellopu liemeņa priekšējās daļas, augšstilbiem, krūtīm, pleciem un lāpstiņām kļūs mīksti tikai tad, ja tos vārīsiet vai sautēsiet.
Liellopa muguras gurna gabali un stilbi būs mīksti, ja tos pēc apcepšanas pasautēsiet. Steikam vispiemērotākā ir fileja, jo šī gaļa ir ļoti mīksta.
Grilēšana
Liellopa gaļa
Filejas apakšdaļa un vesela īstā fileja vai steiki
Filejas apakšdaļa un vesela īstā fileja vai steiki
Cūkgaļa
Vesela īstā fileja vai, piemēram, cūkgaļa uz iesma, grilēta karbonāde, ribiņas (pirms grilēšanas jāapvāra sālsūdenī)
Vistas, tītara gaļa
Vesela krūtiņas fileja vai steiki
Jēra gaļa
Filejas apakšdaļa un īstā fileja, karbonādes, filejas apakšdaļas biezā daļa
Filejas apakšdaļa un īstā fileja, karbonādes, filejas apakšdaļas biezā daļa
Ziemeļbrieža gaļa
Filejas apakšdaļas un īstās filejas steiki
Liellopa gaļa
Filejas apakšdaļas biezā daļa, cepeša šķiņķis, filejas pakšdaļas un īstās filejas steiki
Cūkgaļa
Dažādi šķiņķa gabali, cepeša šķiņķis un filejas apakšdaļas biezā daļa, filejas steiks
Vistas, tītara gaļa
Vesels liemenis, krūtiņas fileja, stilbiņi
Jēra gaļa
Gurna gabals
Ziemeļbrieža un medījumu gaļa
Gurna gabals
Liellopa gaļa
Īstās filejas un filejas apakšdaļas steiki, antrekots
Liellopa gaļa
Cepeša šķiņķis, filejas apakšdaļas biezā daļa, stilbi, muguras cepeša gabali, osso bucco (augšstilbu šķēles)
Cūkgaļa
Filejas apakšdaļas steiks, plecu daļa, augšstilbi
Liellopa gaļa
Lāpstiņas, plecu daļa, augšstilbi
Cūkgaļa
Dažādi šķiņķa gabali, plecu daļa, augšstilbi
Filejas apakšdaļas un īstās filejas steiki
Cepšana cepeškrāsnī
Liellopa gaļa
Filejas apakšdaļas biezā daļa, cepeša šķiņķis, filejas pakšdaļas un īstās filejas steiki
Cūkgaļa
Dažādi šķiņķa gabali, cepeša šķiņķis un filejas apakšdaļas biezā daļa, filejas steiks
Vistas, tītara gaļa
Vesels liemenis, krūtiņas fileja, stilbiņi
Jēra gaļa
Gurna gabals
Ziemeļbrieža un medījumu gaļa
Gurna gabals
Cepšana pannā
Liellopa gaļa
Īstās filejas un filejas apakšdaļas steiki, antrekots
Apcepšana un sautēšana
Liellopa gaļa
Cepeša šķiņķis, filejas apakšdaļas biezā daļa, stilbi, muguras cepeša gabali, osso bucco (augšstilbu šķēles)
Cūkgaļa
Filejas apakšdaļas steiks, plecu daļa, augšstilbi
Vārīšana
Liellopa gaļa
Lāpstiņas, plecu daļa, augšstilbi
Cūkgaļa
Dažādi šķiņķa gabali, plecu daļa, augšstilbi
Nav komentāru :
Ierakstīt komentāru