Izvēlieties gaļu, ņemot vērā ieteicamo pagatavošanas veidu

Liellopa gaļas piemērotību dažādu ēdienu pagatavošanai un to, cik mīksta tā būs, nosaka gaļas gabala veids - proti, no kuras liemeņa daļas tā ir izcirsta. Dažādu liemeņa daļu gabali prasa arī atšķirīgu kulināro apstrādi.Lai iegūtu mīkstu cūkgaļu, kulinārās apstrādes veidam nav tik lielas nozīmes.





Gaļas gabali, kas ir izcirsti no liellopu liemeņa priekšējās daļas, augšstilbiem, krūtīm, pleciem un lāpstiņām kļūs mīksti tikai tad, ja tos vārīsiet vai sautēsiet.
Liellopa muguras gurna gabali un stilbi būs mīksti, ja tos pēc apcepšanas pasautēsiet. Steikam vispiemērotākā ir fileja, jo šī gaļa ir ļoti mīksta.

Grilēšana



Liellopa gaļa 
Filejas apakšdaļa un vesela īstā fileja vai steiki

Cūkgaļa
Vesela īstā fileja vai, piemēram, cūkgaļa uz iesma, grilēta karbonāde, ribiņas (pirms grilēšanas jāapvāra sālsūdenī) 

Vistas, tītara gaļa 
Vesela krūtiņas fileja vai steiki 

Jēra gaļa
Filejas apakšdaļa un īstā fileja, karbonādes, filejas apakšdaļas biezā daļa 

Ziemeļbrieža gaļa
Filejas apakšdaļas un īstās filejas steiki


Cepšana cepeškrāsnī


Liellopa gaļa
Filejas apakšdaļas biezā daļa, cepeša šķiņķis, filejas pakšdaļas un īstās filejas steiki

Cūkgaļa
Dažādi šķiņķa gabali, cepeša šķiņķis un filejas apakšdaļas biezā daļa, filejas steiks

Vistas, tītara gaļa
Vesels liemenis, krūtiņas fileja, stilbiņi

Jēra gaļa
Gurna gabals

Ziemeļbrieža un medījumu gaļa
Gurna gabals

Cepšana pannā



Liellopa gaļa
Īstās filejas un filejas apakšdaļas steiki, antrekots


Apcepšana un sautēšana


Liellopa gaļa
Cepeša šķiņķis, filejas apakšdaļas biezā daļa, stilbi, muguras cepeša gabali, osso bucco (augšstilbu šķēles)

Cūkgaļa
Filejas apakšdaļas steiks, plecu daļa, augšstilbi


Vārīšana


Liellopa gaļa
Lāpstiņas, plecu daļa, augšstilbi

Cūkgaļa
Dažādi šķiņķa gabali, plecu daļa, augšstilbi

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru